Vallestappers op Dommel Routes

De Vallestappers lopen langs de Dommel van Peer naar Den Bosch

Na het Sniederspad (van Bladel naar Antwerpen) en het Kempen-Maaspad (van Diest naar Maastricht) hebben de Vallestappers alweer een Belgisch-Nederlands pad in hun wandelprogramma opgenomen.
Het is ditmaal een wandeling van Peer naar Den Bosch langs het riviertje de Dommel geworden, heel dicht bij huis dus.
In plaats van het door VVV-Noord-Brabant uitgebrachte Dommelpad hebben we gekozen voor de Dommel Routes van Thea van Beek.

Op dinsdag 20 september 2016 zijn de Vallestappers hiermee gestart.

Dommel Routes:

Valkenwaardse Thea van Beek heeft vier jaar lang gepuzzeld om wandelroutes uit te zetten zo dicht mogelijk langs de oevers van de gehele Dommel, van de bron naar het einde.

Ze heeft geprobeerd zo veel mogelijk verrassende paadjes te vinden.
Voor ons was dit de reden om voor haar Dommel Routes te kiezen in plaats van het andere Dommelpad dat de reguliere wandelpaden volgt en in Belgie over het fietsknooppunten netwerk gaat.

De start is dus bij de oorsprong, die eigenlijk geen bron is maar zomaar vanzelf ontstaat uit diverse slootjes. Dit speelt zich af enkele kilometers ten zuiden van Peer.
Het einde van de Dommel is in Den Bosch, waar hij in de Dieze eindigt, die dan weer in de Maas uitmondt. Dit eindpunt in Den Bosch is voor ons een pre, want de Korte Putstraat is bij ons een favoriete plaats voor een afsluiting van een route.

De documentatie:

De totale wandeling van 150 km is door Thea verdeeld in 7 etappes. Deze routes zijn opgenomen in 7 flyers met daarop een kaartje en een volledige beschrijving.
Wij hebben besloten om niet de 7 etappes van Thea te volgen, maar een eigen indeling te kiezen die meer overeenkomt met onze favoriete wandelafstand.

Er is een mooie website www.dommelroutes.nl met daarop o.a. routewijzigingen en een gastenboek.
Op deze website staan tevens de verkoopadressen van het mapje met de flyers vermeld.

Ook is er een Facebook pagina Wandelend in 7 etappes langs de dommel met actuele informatie en reacties.

Onze etappes:

De door ons gekozen verdeling in 8 etappes kunt u bekijken door op onderstaand kaartje te klikken: